Web Analytics Made Easy - Statcounter

بحثِ اصلی «شبی‌که ماه کامل شد» عبدالمالک نیست، بحث افراطی‌گری، بنیادگرایی که موضوعات مهمی است که دوربین نرگس آبیار سعی کرد آن‌ها را به تصویر بکشد. چرا که امروز می‌بینیم در خاورمیانه چقدر این مشکلات وجود دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «شبی که ماه کامل شد» نرگس آبیار جزو اکران‌های عید فطر بود که در این هفته‌های اکران مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در زمان اکران در جشنواره ملی فجر هم با نظرات متفاوتی از سوی منتقدان که عمدتاً این فیلم را تحسین می‌کردند یا نقدهای فنی انجام می‌دادند، مواجه شد. جایزه‌های اصلی جشنواره را هم چه در عرصه کارگردانی، بازیگری و چه بخش‌های دیگر به خودش اختصاص داد. یکی از نقدهای جدی که به این سریال شده بسیاری اعتقاد دارند منظور و مقصود اصلی کارگردان، عبدالمالک‌ریگی بوده است. با بازیگر نقش «غمناز» مادر عبدالمالک ریگی که اتفاقاً یکی از سیمرغ‌های بلورین جشنواره فجر در بخش نقش مکمل زن را دریافت کرد. فرشته صدرعرفایی به عنوان بازیگر این نقش گفتگویی انجام داد.

فرشته صدرعرفایی بازیگر سینما و تلویزیون در خصوص کار با نرگس آبیار، گفت: نرگس آبیار به خاطر کارهای ارزشمند قبلی‌شان چه «شیار 143» و چه «نفس» شناخته شده‌اند و به نظرم کارگردان توانایی بوده‌اند و هستند. من با این شناخت بی‌تردید نقش «غمناز»- شبی که ماه کامل شد- را پذیرفتم. فیلمنامه بسیار هوشمندانه نوشته شده بود و دیدم بسیار تأثیرگذار است آنقدر بنیادی به مسئله افراط گرایی می‌پردازد. مسئله افراط گرایی و بنیادگرایی و نتایج آن در زندگی، عشق و چگونه عشق به مرز تباهی می‌رسد بسیار در «شبی که ماه کامل شد» کارشناسانه به نمایش درآمده است. برای من کار با نرگس آبیار شگفتی است، چون بسیار سخت‌کوش و ایده‌آل‌گرا کارگردانی می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که برخی از منتقدین نوشته بودند تعجب کردیم که «شبی که ماه کامل شد» را یک خانم کارگردانی کرده است، افزود: به نظرم خیلی تعجب ندارد! چون کارهایی که از ایشان دیدم اهل تجربه سخت و سخت‌ترند. نرگس آبیار کار ساده را دوست ندارد و علاقه‌مند جنگیدن و کارهای شگفتی‌ساز و پیچیده است. او کارهای سخت را دنبال می‌کند تا ببیند از پس آن برمی‌آید یا نه! به اعتقاد من تا به حال موفق بوده است.

صدرعرفایی در پاسخ به این سوال که بسیاری می‌گویند این فیلم، فیلمِ عبدالمالک ریگی است اما یک طرفه به قاضی رفته، تأکید کرد: اصلاً بحثِ اصلی «شبی‌که ماه کامل شد» عبدالمالک نیست. فکر می‌کنم نرگس آبیار از این موضوع استفاده کردند تا یک بحث کلی را به میان آورند. بحث افراطی‌گری، بنیادگرایی که موضوعات مهمی است. چرا که امروز می‌بینیم در خاورمیانه چقدر این مشکلات وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: ما کتاب دینی‌مان قرآن کریم است و افراد و فرقه‌های گوناگون، تعاریف مختلفی دارند و ارائه می‌دهند. این فرقه عبدالمالک ریگی، بنیادهای دیگر یک برداشت غلطی از این کتاب مقدس ارائه می‌دهند و جنگ، خشونت و حذف آدم‌ها را برجسته می‌کنند. اما آدم‌های دیگری هستند از این کتاب در مسیر عشق و همنوپرستی بهره می‌برند. مهم این است کدام این نگاه‌ها برجسته شوند البته نه فقط کتاب مقدس قرآن، بلکه هر دین، مذهب و ایدئولوژی باید در مسیر صحیح خود از آن استفاده شود.  کافی است ما نگاه کنیم چه نتیجه‌ای می‌خواهیم از این مفاهیم و آرمان‌ها بگیریم؛ آیا قرار است از این مفاهیم در مسیر دشمنی و حذف دیگران بهره‌برداری شود یا دوستی و اشاعه محبت و صمیمیت. این که ما خدا و دین و مذهب را بهانه قرار دهیم  و آدم‌های بی‌گناه را بکشیم به نظرم عینِ ضدیت با آن مرام و مذهب است. به خصوص اینکه مذاهب برای دوستی آدم‌ها آمده‌اند و نه برای دشمنی آدم‌ها.

بازیگر نقش «غمناز» در «شبی که ماه کامل شد» این رذیلت‌ها فقط مربوط به یک قوم مشخص نمی‌شود، تأکید کرد: این مشکلات و معضلات، دشمنی‌ها و نفاق‌ها واقعیتی است که بشریت با آن زندگی می‌کند. این اتفاق فقط در بلوچستان می‌افتد. خشونتی که در جامعه ما وجود دارد و هر روز به رنگ‌های دیگری درمی‌آید یک بخشی از آن برداشت غلط از دین و مذهب است. با این برداشت‌های غلط به همنوعان خودمان آسیب می‌زنیم همواره برای اینکه فکر می‌کنیم می‌خواهیم دشمن‌مان را از بین ببریم و یا می‌خواهیم آدم‌ها را به بهشت بفرستیم. و فقط مربوط به یک قوم مشخص نمی‌شود.

صدرعرفایی با اشاره به اینکه یکی از تأثیرات اصلی تماشای فیلم «شبی که ماه کامل شد» توجه به غفلت از مردم مرزنشین کردستان، سیستان و بلوچستان و خوزستان است، افزود: من دلم می‌خواهد یکی از تأثیرات این فیلم جدا از اینکه توجه مخاطب را به این نکته جلب کند چطور این تفکر انحرافی می‌تواند عشق را نابود کند، به سمت مردم مرزنشین ما چه در مناطق سیستان و بلوچستان، کردستان و چه در خوزستان، که حقیقتاً مردمی سخت‌کوش، قانع و سخاوتمند هستند، حائز اهمیت است.  تجربه‌ای که در بلوچستان داشتم، همین بوده است. نکاتی که از سخاوت و مهربانی این قوم نشان می‌دهد حقیقت دارد؛ در فیلم نشان می‌دهیم که اگر یک گوسفند  هم داشته باشند برای مهمان سَر می‌بُرند. در عین فقیر بودن، آب نداشتن، کار نداشتن و رنج در معیشت و بیداد کردن اعتیاد، آنقدر پذیرا، متواضع و سخاوتمند هستند که جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی اظهار کرد: آن‌هایی که در این راستا مسئول هستند بدانند در جنگ تحمیلی مردم کردستان و خوزستان اولین‌هایی بودند که در مقابل دشمن ایستادند و الان چه وضعی دارند. کولبران و خوزستانی‌های ما چه وضعی دارند.  این بی‌عدالتی است که در حق مردم مرزنشین شاهد هستیم آن‌گونه باید سرمایه‌های ملی بین مردم تقسیم نمی‌شود. این فیلم نشان می‌دهد به چه دلیل عبدالمالک، عبدالمالک می‌شود. او سی‌دی فروشی بیش نبوده و از روی فقر جذب این گروه‌ها می‌شود تا زندگی بهتری پیدا کند. رفته رفته با قدرتمند شدن، به بیراهه می‌رود.

بازیگر فیلم سینمایی «کوچه بی‌نام» در پاسخ به این سوال که قهرمان «شبی که ماه کامل شد» را کدام نقش می‌داند، افزود: من می‌گویم به دنبال قهرمان نگردیم برای اینکه به دنبال قهرمان بگردیم منفعل می‌شویم و منتظریم یک ناجی بیاید. آن زن – فائزه(الناز شاکردوست) دارد رفتار انسانی‌اش را انجام می‌دهد چون زن‌ها هستند که عشق را تسری می‌دهند و زن‌ها هستند که نسل بعدی را بوجود می‌آورند. زن‌ها جنگ و جنایت دوست ندارند؛ علاقه‌مند ثبات و عشق هستند و دوست دارند در سایه آرامش، فرزندانشان را بزرگ کنند و دوست ندارند فرزندانشان قربانی شوند. زن‌ها می‌خواهند زندگی کنند و برخی از مردان هستند که این جنگ‌ها، قدرت‌طلبی‌ها و خشونت‌ها را بوجود می‌آورند. اما در عین حال مردهایی هستند دنبالِ صلح‌طلبی و دوستی هستند. شما می‌بینید در جایی غمناز می‌گوید سه تا از فرزندانم را از دست دادم. او یک جایی هم اقرار می‌کند که فرزندانش به ناحق رفتار می‌کنند. حتی از روز اول می‌داند که بهتر است این دختر وارد این خانواده نشود. جالب است که در یک کنایه‌ای به کاراکتر فائزه این توصیه را در خواستگاری انجام می‌دهد.

صدرعرفایی در پایان با اشاره به اینکه «شبی که ماه کامل شد» داستان‌های واقعی و مستندی را روایت کرد، افزود: می‌دانید که روال روایتگری یک فیلم براساس قصه‌ای است که انتخاب و نوشته می‌شود که خیلی از این داستان‌ها سندیت داشت. خیلی از حرف‌های عبدالمالک، قصه عاشق شدن، ازدواج و کشته شدن شهاب سندیت دارد. من واقعاً نگاه کارگردانی نرگس آبیار را تحسین می‌کنم که می‌توانست خیلی تبلیغاتی و همگانی‌پسند با این داستان برخورد کند اما به این سمت رفت که زشت و زیبا کند. آبیار این مسئله مهم را تحلیل کرد و تأثیر یک اتفاق کلی و جریان مهم در زندگی و جامعه را به نمایش درآورد. عبدالمالک به واقع یک فرد نیست بلکه یک تفکر است. تفکری که عشق و دوستی را نابود می‌کند و دنبال از بین بردن دامنه دوستی‌ها و صمیمیت‌هاست. کارگردان «شبی که ماه کامل شد» در جریان روایت داستان می‌کوشد دوست‌داشتن همدیگر، همسایگان، آرامش و ثبات و صلح را ترویج دهد و بگوید این تفکر انحرافی است که باعث از بین بردن این خصوصیات خوب بشریت می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سینما شبی که ماه کامل شد عبدالمالک ریگی نرگس آبیار فرشته صدرعرفایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۸۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟

وقتی که صحبت از ماه می شود، احتمالاً با خودتان فکر می‌ کنید که چرا تا به حال خیلی در مورد این موضوع تحقیق و تفحص نکرده ‌اید. خیلی از ما اطلاعات درستی در مورد ماه نداریم اما جالب است بدانید که ماه روی سلامت ذهنی و جسمی ما به شدت اثر گذار است.

ماه؛ تنها ماهواره طبیعیِ زمین محسوب می شود و باعث پایداری و استقامت سیاره ها می گردد و از طرفی روی شخصیت ما نیز اثرگذار است. فرقی ندارد که باور کنید یا نکنید، در هر صورت مطالعات انجام شده نشان می‌ دهد که تقریباً 80 درصد سلامت ذهنی از طریق قدرت ماه تعیین می گردد!

تاثیر ماه بر سلامت قلب

به گزارش نمناک، چرخه ماه روی سلامت قلب اثر گذار است. مطالعات علمیِ سال 1970 نشان می دهند که ماه نه تنها روی آب تاثیر دارد، بلکه می تواند نوع جریان خون را در بدن ما تغییر دهد و به خاطر همین؛ جریان خون و ضربان قلبمان تا حد زیادی از ماه تاثیر می گیرد.

مطالعه ای در سال 2013 نیز انجام شد و به این نتیجه رسیده اند؛ هنگامی که ماه نو می شود یا کامل می گردد؛ ممکن است که فشار خون و ضربان قلب در مردان کمی افت کند. طبق مطالعه دیگری که انجام شده است، اگر می خواهید جراحی قلب انجام دهید، بهتر است آن را در دورانی انجام دهید که ماه کامل است؛ زیرا احتمال زنده ماندن و کوتاه شدن دوره بستری در بیمارستان را برای تان بالاتر می برد. جالب ‌تر این که بعضی از گزارش‌ها نشان می دهند که ماه ممکن است روی ضربان قلب بعضی از ورزشکاران هم تاثیر گذار باشد.

تاثیر ماه بر قاعدگی و بارداری

ماه روی چرخه قاعدگی و تخمک گذاری تاثیر دارد. چرخه قاعدگی تا حد زیادی تحت تاثیر مراحل مختلف ماه قرار می گیرد. ماه کامل هر 29 روز یکبار اتفاق می‌ افتد. چرخه قاعدگی هم تقریباً هر 28 روز تکرار می‌ شود. بعضی از مطالعات نشان می‌ دهد خانم هایی که چرخه قاعدگی آن ها بیش از 27 روز باشد؛ احتمالاً تحت تأثیر چرخه ماه قرار گرفته ‌اند و ممکن است تغییراتی در چرخه قاعدگی شان به خاطر تغییرات هورمونی حاصل از چرخه ماه اتفاق بیفتد.

دانشمندان همچنین به این نتیجه رسیده اند که تخمک ‌گذاری تقریباً 12 روز قبل از پریود خانم ها آغاز می شود؛ بنابراین اگر برنامه این چنین باشد که پریود تقریباً حوالی ماه کامل رخ بدهد، احتمالا تخمک گذاری وقتی انجام می شود که ماه نو خواهد شد و بالعکس.

وقتی که تخمک گذاری زمانی که ماه کامل است، انجام شود نسبت به زمان هایی که هیچ ماهی قابل رویت نیست‌ دمای بدن خانم ها افزایش پیدا کرده و احتمال این که فرزند آن ها پسر شود بیشتر خواهد بود و از طرفی احتمال تولد نوزاد در دوره ماهِ کامل بیشتر است.

تاثیر ماه بر خواب

ماه روی خواب افراد هم اثرگذار است. همه مردم دنیا بر این باورند که ما باید به اندازه کافی بخوابیم؛ اما جالب است بدانید که ماه تا حد زیادی روی کیفیت خواب و استراحت اثرگذار است. زمان هایی که ماه کامل است یا کمی بعد از کامل شدن ماه، خوابیدن یا داشتن خواب باکیفیت برای افراد سخت می شود و تحقیقات علمی هم این موضوع را به اثبات رسانده اند.

تحقیقات نشان می دهد که در چنین حالتی ممکن است شما 20 دقیقه کم‌تر بخوابید یا 30 درصد از عمق خواب تان کم‌تر شود؛ البته نور اضافی هم تاثیر مستقیمی روی این موضوع دارد.

ماه می تواند ریتم شبانه‌روزی بدن را به هم بزند و سلامت ذهنی را آشفته کند

نوع پاسخ بدن به نور و تاریکی زمانی مشخص می‌ شود که ریتم شبانه‌روزی بدن را بشناسیم. ساده‌ترین راه برای توضیح ریتم شبانه‌روزی بدن این است که چرخه رفتاری، ذهنی و جسمی ما را تعیین می‌ کند.

زمانی که تعادل چرخه شبانه‌روزی بدن به هم بریزد، علائمی شبیه به افسردگی، اختلال دو قطبی یا حتی اضطراب در افراد بیشتر خواهد شد‌؛ بنابراین اگر جزء افرادی هستید که خیلی بیش از حد فکر و خیال می ‌کنید و نمی‌ توانید ریلکس باشید و بیش از حدِ طبیعی نگران می باشید، بهتر است که پنجره را باز کنید و ببینید که آیا ماه کامل است یا خیر، زیرا در طول این حالت، شما نمی توانید خوب بخوابید و همین باعث تحریک اعصاب تان می‌ شود و استرس تان را زیاد می کند.

تاثیر ماه بر کلیه و سنگ کلیه

جالب است بدانید که ماه در ایجاد سنگ کلیه هم تاثیرگذار است. اگر قبلاً هرگز سنگ کلیه نداشته اید، بدانید که جزء افراد خوشبخت دسته ‌بندی می شوید، زیرا اکثر افراد این موضوع را تجربه می کنند‌. طبق اطلاعات موجود، سنگ کلیه زمانی اتفاق می‌ افتد که مواد معدنی مانند کلسیم و اوریک اسید در بدن خیلی غلیظ می‌ شوند و تبدیل به کریستال می گردند و شبیه به سنگ های کوچک خودشان را نشان می دهند.

افرادی که در بدن به اندازه کافی مایعات نداشته باشند، بیشتر با این مسئله درگیر هستند. جالب است بدانید که سنگ کلیه زمانی دردناک‌تر می شود که ماه کامل باشد. اگر نزدیک به دوره کامل شدن ماه باشید، نمی توانید سنگ کلیه را کنترل کنید. فقط باید دستورها پزشک را رعایت کنید، قرص مسکن بخورید و به اندازه کافی آب بنوشید و منتظر باشید تا شرایط برطرف شود و بهبود پیدا کنید.

تاثیر ماه بر تصادفات جاده ای

باور میکنید که ماه کامل روی تصادف هم اثر دارد؟ آیا تا به حال رانندگانی را دیده اید که خیلی بی محابا رفتار می کنند؟ باید حواس تان به این افراد، هنگام کامل شدن ماه باشد. مطالعه ای در این باره انجام شده و نشان می‌ دهد که تصادفات موتور سیکلت در دوره ای که ماه کامل است، تا 5 درصد افزایش پیدا می‌ کند.

40 درصد متخصصان سلامت بر این عقیده هستند که چرخه های ماه تاثیر مستقیمی روی رفتار غیر طبیعی افراد دارد و همین باعث می شود که شما احساس اضطراب و ترس بیشتری را در خودتان داشته باشید.

احتمالا تعجب نمی کنید که بفهمید مطالعات نشان می دهند که چرخه ماه روی تجربه افراد در حوادث مختلف اثر گذار است. ماه کامل می تواند باعث اضطراب و افزایش احتمال تصادف شود و باعث مشکلات جسمی، روحی و یا حتی اقداماتی شبیه به خودکشی باشد.

تاثیر ماه بر تشنج

تشنج در هنگام کامل شدن ماه بیشتر خواهد بود. طبق اطلاعات موجود 3 نوع تشنج وجود دارد:تشنج عمومی، تشنج فوکال و تشنج ناشناخته.

تشنج عمومی هر دو طرف مغز را درگیر می‌ کند. تشنج فوکال در بعضی از اوقات زمانی اتفاق می‌ افتد که فرد بیدار است و کاملاً متوجه است که تشنج کرده و گاهی اوقات هم باعث می‌ شود که فرد گیج و سردرگم باشد و شرایط را شناسایی نکند. تشنج ناشناخته هم معمولاً هنگامِ شب اتفاق می‌ افتد و اغلب کسی شاهد آن نخواهد بود. اما موضوع اصلی اینجاست که این تشنج ها زمانی بیشتر اتفاق می افتد که ماه کامل باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کامل کردن یک راه نیمه تمام
  • تیم ملی والیبال کامل شد
  • لژیونرها آمدند، تیم ملی والیبال کامل شد
  • ترکیب تیم ملی والیبال ایران کامل شد
  • ترکیب تیم ملی والیبال کامل شد/ لژیونرها آمدند
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • تیم دستیاری گل‎محمدی در تراکتور کامل شد
  • دبی باز هم همه را انگشت به دهان کرد!
  • دزفول را هم آب برد + عکس
  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟